'Ik kon het niet geloven, maar moest me tussen de NEC-supporters inhouden'

'Ik kon het niet geloven, maar moest me tussen de NEC-supporters inhouden'

29-05-2017 15:04
6

NAC Breda rekende zondag af met NEC en speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie. Reden voor een feestje bij commissaris Cécile Koekkoek, maar in Nijmegen kon ze nog niet echt loskomen.

De reden: Koekkoek zat in De Goffert, tussen legio supporters van NEC. "Ik kon het eigenlijk niet geloven. Ik moest erg mijn best doen om niet ontzettend te gaan juichen. Je moet je toch inhouden als je tussen de NEC-supporters zit. Ik zat er als NAC'er onherkenbaar", vertelt de hoofdredactrice van de VARA-gids aan BN DeStem.

"Het was echt een hele bijzondere ervaring. Als NAC-supporter ben ik gewend geraakt aan teleurstellingen. Dat maakt deze overwinning zo fantastisch."

Koekkoek, lid van de raad van commissarissen bij NAC, weet als geen ander hoe haar club de laatste jaar worstelde met zichzelf. "Toen ik na de wedstrijd mijn collega's zag, vielen we elkaar om de nek voor een stevige omhelzing. Zo intens. De laatste paar jaar zag ik hoe hard bij NAC gewerkt werd aan herstel. De club heeft dit meer dan verdiend."