FC Twente haalt 'type Eriksen': We willen van hem een topspeler maken

FC Twente haalt 'type Eriksen': "We willen van hem een topspeler maken"

29-05-2017 16:02
26

FC Twente heeft zich maandag versterkt met een nieuwe aanvaller. De negentienjarige Jonathan Frimann komt over van FC Kopenhagen en tekent een tweejarig contract.

Twente bevestigde de deal nog niet, maar Frimann doet op Instagram weinig moeite om de transfer geheim te houden. De aanvaller speelde het afgelopen seizoen bij de beloften van Kopenhagen. Omdat zijn contract in Denemarken afliep, hoeft Twente niets te betalen.

"Ik herken een goede speler als ik er een zie", zegt Twente-directeur Jan van Halst (foto) tegen Ekstra Bladet, dat Frimann een type Christian Eriksen noemt. "Jonathan heeft ons razendsnel overtuigd van zijn kwaliteiten. De komende tijd gaan we met hem aan de slag om beter en sterker te worden. We willen van hem een topspeler maken in Nederland."

Frimann was begin mei al op proef in Enschede. Hij zal in eerste instantie aansluiten bij Jong FC Twente. In Denemarken geniet de jonge spits bekendheid vanwege zijn vader en oud-international Per Frimann. Hij is tegenwoordig voetbalcommentator.