Heerenveen-speler snapt beslissing Streppel niet: Ik was het niet met hem eens

Heerenveen-speler snapt beslissing Streppel niet: "Ik was het niet met hem eens"

29-05-2017 16:58
2

Simon Thern wil nog altijd slagen bij sc Heerenveen. Hoewel de 24-jarige Zweed tot eind dit kalenderjaar wordt verhuurd aan AIK in zijn geboorteland en nog maar een contract heeft tot medio 2018 in Friesland, houdt hij hoop.

"Op dit moment leef ik in het heden. Het gaat mij er nu om fit te blijven en te spelen", steekt Thern van wal tegen Expressen. "Wat de toekomst betreft, heb ik laten zien dat ik goed genoeg ben om in de Nederlandse competitie te spelen, al was ik toen nog jong. Ik geloof dat ik in de betere competities kan spelen."

Toch besloot Heerenveen-trainer Jurgen Streppel hem begin dit jaar te verhuren. "Hij dacht dat het beter was dat ik zou vertrekken, zodat ik meer kon spelen. Hij was direct en eerlijk, en vertelde mij wie hij als basisspelers zag. Daar was ik het trouwens niet mee eens. Ik vond dat ik beter was dan sommige jongens die wel speelden. Maar uiteindelijk is het de coach die bepaalt."

Van een conflict met Streppel is dan ook geen sprake. "Nee, absoluut niet. De trainers maken hun keuzes en ik moet kijken wat het beste voor mijzelf is. In dit geval was AIK de beste keuze, hoewel ik ook andere opties had, zowel in Nederland als elders in Europa. Mijn gedachte is dat op de dag dat ik terugkeer in Nederland, Heerenveen in mij een speler ziet die het team beter maakt."