Verbeek: 'Dan zegt dat veel over hoe Heerenveen omgaat met medewerkers'

Verbeek: 'Dan zegt dat veel over hoe Heerenveen omgaat met medewerkers'

29-05-2017 20:34
6

Gertjan Verbeek heeft met veel verbazing gekeken naar een filmpje van sc Heerenveen onder 19, dat zaterdag online kwam. In het fragment is te zien dat de jeugdploeg een gigantische donderspeech krijgt van elftalleiders Paul Raveneau en Tjalling van den Berg.

"Welk doel heeft deze training en wat is de manier waarop er met elkaar wordt gecommuniceerd? Bij dat laatste plaats ik grote vraagtekens", zegt Verbeek, voormalig Heerenveen-trainer, in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Als jij mensen wilt laten samenwerken, dan moet er vertrouwen zijn. Maar dat wordt nu gigantisch geschaad, omdat het gesprek niet in besloten kring plaatsvindt. Het filmpje is zelfs naar buiten gebracht. Je ziet ook dat de jongens zeer gefrustreerd weglopen."

"Volgens mij zitten deze jongens niet in het leger, maar zijn het spelers van een voetbalclub. Ik vind dat je niet zo met jongens van zeventien, achttien jaar kunt omgaan", zegt Verbeek, die niet snapt dat de video is gepubliceerd. "Alles wat binnen een club gebeurt, is de eindverantwoordelijkheid van de directie. Daarom maakt een club afspraken met zijn medewerkers over het gebruik van sociale media. Maar hebben de club en de spelers toestemming gegeven voor deze uitzending? Als dat zo is, zegt dat veel over hoe Heerenveen denkt om te gaan met zijn medewerkers."