'Iedereen wil belangrijk zijn bij NEC. Ze hebben het verprutst'

'Iedereen wil belangrijk zijn bij NEC. Ze hebben het verprutst'

29-05-2017 21:30
8

Hans van Delft heeft hard uitgehaald naar de huidige clubleiding van NEC, dat dit seizoen voor de tweede keer in drie jaar naar de Jupiler League degradeerde. De oud-voorzitter van de Nijmegenaren is van mening dat er enorm veel misgaat.

"Deze leiding mist de capaciteiten om de club te runnen. En iedereen wil maar belangrijk zijn", zegt Van Delft tegen Omroep Gelderland. "Ze hebben het gewoon verprutst. En dan doel ik misschien nog wel meer op de Raad van Commissarissen dan op Bart van Ingen (algemeen directeur, red). Hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om technische zaken, financiën, commercie en algemene zaken in één functie te stoppen?"

Van Delft vindt Van Ingen 'geen verkeerde gozer', maar volgens hem heeft de directeur te weinig ervaring voor de functie die hij bekleedt. "Hij heeft af en toe een baas nodig die hem op zijn flikker geeft. Maar het is ook raar dat hij zelf denkt dat hij dit kan", meent Van Delft, onder wie NEC in 2002 Europees voetbal bereikte. "Er is geen visie. Wat er nu is gebeurd, hebben zij veroorzaakt. Ze moeten hun conclusies trekken. Deze degradatie schept dan ook verantwoording."