Update: Alflen in onzekerheid ondanks akkoord: Weet ook niet hoe het verder gaat

Update: Alflen in onzekerheid ondanks akkoord: "Weet ook niet hoe het verder gaat"

30-05-2017 12:06
13

De komst van Rob Alflen naar NEC staat op losse schroeven. De assistent-trainer van Heracles Almelo was in beeld bij de gedegradeerde club, maar de gesprekken zijn gestaakt.

Dat meldt Omroep Gelderland. NEC moet een opvolger vinden voor interim-trainer Ron de Groot, die niet met de club de Jupiler League in gaat. Alflen was in beeld, maar het is de vraag of zijn komst gerealiseerd gaat worden. De achterban van NEC zou de komst van de voormalig trainer van FC Utrecht niet toejuichen. 

"Ik heb dat ook allemaal gelezen en het is jammer", reageert Alflen tegenover het eerdergenoemde medium. Hij bevestigt dat hij gesprekken heeft gevoerd met NEC. "Alleen is het nog niet zo ver. Het is op dit moment helemaal niet aan de orde, want we zijn gestopt met alle gesprekken. NEC heeft uiteraard een lijstje. Daar sta ik op. Het is niet meer en niet minder. De kans is groter dat het niet zo ver gaat komen."

Update 30/05 12.06: Volgens De Gelderlander hebben Alflen en NEC inmiddels een mondeling akkoord bereikt, maar is het nog altijd onzeker of de 49-jarige Utrechtenaar volgend seizoen voor de groep staat. Dit hangt ervan af of de huidige clubleiding van de Nijmegenaren aanblijft. Technisch manager Edwin de Kruijff, die de onderhandelingen met Alflen voerde, is inmiddels al opgestapt. "Ik weet ook niet hoe het verder gaat en wacht af wat er gaat gebeuren", aldus Alflen zelf.