NAC-promotie heeft extra tintje voor duo: 'Na drie jaar ben ik hier echt aan toe'

NAC-promotie heeft extra tintje voor duo: 'Na drie jaar ben ik hier echt aan toe'

30-05-2017 08:23
1

Mounir El Allouchi (foto) en Bart Meijers degradeerden vier jaar geleden met NAC onder 19, maar afgelopen zondag promoveerde het tweetal met de hoofdmacht van de club naar de Eredivisie. Meijers spreekt van een 'prachtig moment'.

"Dat we hier nu staan is toch fantastisch", zegt Meijers in gesprek met BN/De Stem. "Ik ben extra blij dat we het samen hebben gedaan. Helemaal omdat ik een rol heb kunnen spelen in deze promotie." El Allouchi denkt dat hij de Eredivisie wel aankan. "Ik ben er na die drie jaar eerste divisie echt aan toe."

Meijers heeft minder hoge verwachtingen. "Ik heb wat minder ervaring, maar ik wil blijven doen waar ik goed in ben", zegt de verdediger, waarna El Allouchi zijn 'vriend' moed geeft. "Daar kun je jezelf ook ontwikkelen."

De twee zeggen na de degradatie in de jeugd niet te hebben getwijfeld aan hun profcarrière. "We hadden geen slecht team en Bartje was al een groot talent", aldus El Allouchi. Meijers vult hem aan. "Voor mezelf was het een goed seizoen. In de winterstop was ik er vanuit de B's bij gekomen. Je gaat gewoon door."