Viergever met Jens Toornstra

Getergde Ajacied: 'Ik moet nog laten zien dat ik het verdien bij Oranje'

Getergde Ajacied: 'Ik moet nog laten zien dat ik het verdien bij Oranje'

30-05-2017 09:25
26

Nick Viergever is extra gemotiveerd om het seizoen goed af te sluiten met het Nederlands elftal. De linkspoot beleefde een teleurstellende maand bij Ajax: hij miste de Europa League-finale vanwege een schorsing en zag in Stockholm vanaf de tribune hoe zijn club door Manchester United met 2-0 werd verslagen. 

Viergever zat zich tijdens de finale te verbijten. De frustratie over zijn rode kaart in de halve finale tegen Olympique Lyon was toen al weggezakt. "De grootste klap kwam eigenlijk al na de wedstrijd tegen Lyon, toen was ik een paar dagen alleen maar aan het balen. Je krijgt niet vaak de kans om een finale te spelen in je leven, het is heel zuur die te moeten missen door een schorsing", vertelt hij aan de NOS. 

Nu is hij met Oranje op pad. Viergever wil een goede indruk achterlaten tegen Marokko (oefenduel) en Luxemburg (WK-kwalificatie). "Omdat ik de laatste wedstrijd bij Ajax niet speelde, wil ik hier wel graag spelen. Ik heb een paar vrije dagen gehad en me kunnen opladen. We moeten er nu bij Oranje twee goede weken van maken."

Viergever denkt drie concurrenten te hebben voor de linksbackpositie. "Nathan Aké, Bruno Martins Indi en Daley Blind, die later deze week aansluit. Ik moet nog laten zien dat ik een basisplaats verdien. De laatste periode bij Ajax heb ik bijna alles gespeeld, hopelijk krijg ik die kans nu ook. Ik ben er klaar voor en zal er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen."