Drie keer teruggefloten door videoref: 'Voel me absoluut niet voor joker gezet'

Drie keer teruggefloten door videoref: 'Voel me absoluut niet voor joker gezet'

30-05-2017 11:58
18

Kevin Blom kan ermee leven dat hij tijdens de play-offwedstrijd NEC-NAC tot drie keer toe is teruggefloten door videoscheidsrechter Jochem Kamphuis, zo laat hij weten aan De Telegraaf. Blom gaf op aanraden van de video-arbiter een penalty aan beide ploegen en trok rood in plaats van geel voor NEC-aanvaller Mohamed Rayhi.

De 43-jarige leidsman uit Gouda zag drie belangrijke momenten over het hoofd, maar voelt zich niet voor joker gezet door de videoscheidsrechter, die de situaties wel waarnam. "Absoluut niet. Dit was wel een nieuwe ervaring en wennen, maar ik kan een beslissing goed wegzetten als ik een situatie niet goed heb beoordeeld."

Volgens Blom is het voetbal gebaat bij de inzet van video-arbitrage. "Ik wil niets liever dan alle situaties direct juist beoordelen, maar dat is onmogelijk. Ik ben blij met de videoscheidsrechter. Je ziet dat het de transparantie en fairplay bevordert. Het is mooi dat spelers van zowel NEC als NAC alleen maar complimenten gaven na afloop en het publiek zich ook niet tegen de arbitrage keerde. Iedereen weet dat dit systeem met de videoref fair is."