PEC hoopt op Juventus-wonderkind met Champions League-ervaring: Altijd welkom

PEC hoopt op Juventus-wonderkind met Champions League-ervaring: "Altijd welkom"

30-05-2017 13:33
9

Een opvallend transfernieuwtje rond PEC Zwolle. De Eredivisie-club wil proberen volgend seizoen het zeventienjarige wonderkind Moise Kean van Juventus te huren.

Kean debuteerde op zestienjarige leeftijd al in de Champions League en maakte afgelopen weekend het winnende doelpunt van Juventus in het duel met Bologna. "Vorig seizoen hebben we het al eens met Juventus over hem gehad", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International. "Hij geldt als een heel groot talent en wij staan er altijd voor open om dergelijke talenten een podium te bieden. Doorbreken bij een Champions League-finalist als Juventus is namelijk enorm moeilijk."

Nijkamp zegt dat er van een transfer op dit moment nog geen sprake is. "Hij wordt binnenkort achttien en daarom gaat dit nu weer leven in de Italiaanse media. Maar op dit moment zijn wij niet in gesprek met Juventus of met zijn zaakwaarnemer. Wanneer hij verhuurd mag worden, staan wij zeker open voor zijn komst. Dergelijke grote talenten zijn bij PEC altijd welkom."