Transfermissers van jewelste: de 10 slechtste transfers van dit Eredivisie-seizoen

Transfermissers van jewelste: de 10 slechtste transfers van dit Eredivisie-seizoen

31-05-2017 10:00
66

Nu het Eredivisie-seizoen erop zit kunnen ook harde conclusies getrokken worden over de spelers die door clubs werden aangetrokken, maar er weinig van gebakken hebben. Opvallend is dat PSV en Feyenoord ontbreken in de lijst, maar Ajax met drie spelers vertegenwoordigd is. Ook transfervrij gehaalde spelers en huurlingen zijn in dit rijtje opgenomen.

Heiko Westermann (Ajax)
Ajax had dringende behoefte aan ervaring, maar haalde een speler die zijn ervaring niet kon combineren met genoeg kwaliteiten om vaak aan spelen toe te komen. Westermann zal ongetwijfeld belangrijk geweest zijn in de kleedkamer, maar op het veld was aan het begin van het seizoen direct te zien dat hij te kort kwam voor Ajax.

Anass Achahbar (PEC Zwolle)
Achahbar verliet Feyenoord om als eerste spits bij een andere club eindelijk een heel seizoen in de basis te spelen, maar viel zwaar door de mand bij PEC Zwolle. Hij tekende een vierjarig contract in Zwolle, maar mag nu al weer vertrekken na een seizoen met welgeteld nul doelpunten.

Menno Koch (FC Utrecht)
Vier wedstrijden speelde Koch op huurbasis voor FC Utrecht alvorens hij onverrichter zake terugkeerde naar PSV. Koch verloor de concurrentiestrijd van Willem Janssen en Ramon Leeuwin en kwam zelfs na de blessure van Edson Braafheid niet of nauwelijks in actie voor Utrecht. Een verloren jaar voor de 22-jarige verdediger.

Quincy Owusu-Abeyie (NEC)
Na jarenlange zwerftochten over de wereld debuteerde Owusu-Abeyie in het shirt van NEC eindelijk in de Eredivisie. De dertigjarige aanvaller was sportief een aanwinst voor de club, maar zorgde ook voor problemen. In januari werd zijn contract ontbonden na een 'opeenstapeling van incidenten', waaronder een conflict met de technische staf op de training.

Hachim Mastour (PEC Zwolle)
Het wonderkind van AC Milan kwam naar de Eredivisie om speelervaring op te doen, maar kwam slechts in zes competitiewedstrijden in actie. De hype rond dit talent is voorlopig niet gerechtvaardigd.

Nestoras Mytides (Roda JC)
Mytides kwam uit de koker van technisch directeur Ton Caanen en zou een succes worden in de Eredivisie. Maar de Cyprioot had de motoriek noch het scorend vermogen om iets te kunnen betekenen. De spits werd na een halfjaar weer verhuurd aan zijn oude club AEK Larnaca.

Stefan Savic (Roda JC)
De waslijst met miskopen van Roda JC is lang, maar Stefan Savic is misschien wel de grootste. De club betaalde naar verluidt 700.000 euro in januari om de Oostenrijker naar Limburg te halen. Savic kwam geen enkele minuut in actie sindsdien.

Stefan Mauk (NEC)
Mauk werd als nummer tien gehaald naar NEC, maar bleek een centrale middenvelder te zijn. Daar was hij niet gewenst en dus kwam de Australiër tot niet meer dan vijftig speelminuten in een heel Eredivisie-seizoen.

Mateo Cassierra (Ajax)
Toegegeven, Cassierra is nog jong en heeft nog kans op herstel, maar met vijf miljoen euro gaan hoge verwachtingen gepaard. Cassierra heeft nog geen enkel moment laten zien dat hij die grote transfersom waard is geweest. De aankoop van Davinson Sánchez verbloemt de miskoop van Cassierra dit seizoen nog enigszins.

Tim Krul (Ajax)
Bij AZ stond hij direct onder de lat, wat ook geen onverdeeld succes was, maar vooral de transfer van Krul naar Ajax was een mislukte. De doelman kwam om de erfenis van Jasper Cillessen voor een jaar op zich te nemen, maar was de gehele eerste seizoenshelft bezig met revalideren van een knieblessure. Uiteindelijk keepte André Onana zo sterk dat Krul overbodig was en naar AZ mocht vertrekken

Wie mis jij nog in dit rijtje? Reageer in de comments!