'Hij heeft niks te doen, maar United geeft geen toestemming. Echt bizar'

'Hij heeft niks te doen, maar United geeft geen toestemming. Echt bizar'

30-05-2017 21:02
3

Giampiero Ventura, bondscoach van Italië, begrijpt weinig van José Mourinho en Manchester United. De keuzeheer wil graag Matteo Darmian bij de Italiaanse selectie halen, maar daar geeft United geen toestemming voor.

Hoewel United vorige week in Stockholm de laatste wedstrijd van het seizoen speelde, wordt Darmian pas op 5 juni vrijgegeven. Italië bereidt zich voor op oefenwedstrijden tegen San Marino en Uruguay, waarna de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein wacht. Door de opstelling van United mist Darmian in ieder geval de eerste oefenwedstrijd. 

"Ik had Darmian er heel graag bij gehad", vertelt Ventura dinsdag op een persconferentie. "Maar hij heeft tot 5 juni van United geen toestemming om naar ons te komen. Een bizarre keuze. Hij hoeft na de Europa League-finale niks meer te doen. Ik denk dat hij Uruguay ook mist. Echt bizar."

Mattia De Sciglio, Alessandro Florenzi, Emerson Palmieri en Davide Zappacosta zijn al afwezig, net als de spelers van Juventus, die zich voorbereiden op de Champions League-finale tegen Real Madrid. In de WK-kwalificatiegroep staat Italië in punten gelijk met Spanje.