Update: 'FC Groningen schakelt door naar alternatief: deal met 35-jarige Belg'

Update: 'FC Groningen schakelt door naar alternatief: deal met 35-jarige Belg'

31-05-2017 16:02
18

Theo Zwarthoed en FC Groningen hebben geen akkoord weten te bereiken. De 34-jarige doelman van Go Ahead Eagles ziet de amateurs van De Dijk nu als reële optie.

Een aanbod voor een tweejarig contract bij FC Groningen heeft Zwarthoed naast zich neergelegd, vertelt hij aan De Stentor. "FC Groningen wordt een heel lastig verhaal", begint de sluitpost. "Omdat we geen akkoord hebben bereikt over het financiële gedeelte, kan er voorlopig een streep door. Ik kom uit Volendam en een verhuizing naar Groningen betekent onder meer dat mijn vrouw haar baan moet opzeggen."

"Het is niet zo dat het een slechte aanbieding is. Helemaal niet zelfs", vervolgt Zwarthoed, die bij Go Ahead een aflopende verbintenis heeft. "Ik heb echter met verschillende mensen overlegd, de balans opgemaakt en geconcludeerd dat het zich niet loont. Dat is balen, want ik keek er wel naar uit. Maar ik ben geen 29 meer, zodat ik nog een gok kan wagen. Ik ga nog een paar jaar mee en wil de juiste keuze maken."

Zwarthoed werd eerder al benaderd door De Dijk. Voor hij daar op ingaat wil Zwarthoed echter afwachten of zich nog andere opties aandienen. "Ik hoop nog steeds op een mooi avontuur in de Eredivisie en als dat er niet komt, zal ik met alle plezier bij De Dijk tekenen."

Update 31/05 16.02: Na het afhaken van Zwarthoed is Groningen direct doorgeschakeld naar een alternatief. RTV Oost weet dat Kevin Begois zo goed als zeker gaat tekenen bij de nummer acht van de Eredivisie. De afgelopen jaren stond Begois (35) onder contract bij PEC Zwolle. Daar werd het contract van de Belg niet verlengd. De deal tussen Groningen en Begois moet volgende week rond komen.