Overmars ziet 'voorbeeld': 'Verzuimd om 100 miljoen transfergeld binnen te halen'

Overmars ziet 'voorbeeld': 'Verzuimd om 100 miljoen transfergeld binnen te halen'

31-05-2017 08:42
33

Marc Overmars wil de selectie van Ajax deze zomer zo veel mogelijk bij elkaar houden. De directeur spelersbeleid waakt er echter voor om dezelfde fout te maken als Leicester City.

"We willen graag de kern bij elkaar houden, maar hoe doe je dat?", vraagt Overmars zich af in Voetbal International. "Leicester City is een goed voorbeeld. Die wilden dat na het kampioenschap ook. Allerlei spelers kregen driedubbele contracten, er kwam namelijk ook zoveel geld van de Champions League binnen. Met die groep zouden ze zeker aanhaken bij de top van Engeland."

"Dat is niet gelukt, daar is het fout gegaan, zelfs met dreigende degradatie", vervolgt Overmars. "Ze hadden dus én geen succes én hebben verzuimd voor meer dan honderd miljoen aan transfergeld binnen te halen. Dan sla je de plank mis. Het is dus niet zo makkelijk te denken: We houden de groep bij elkaar en door."

De voormalige linksbuiten ziet bovendien nog een ander probleem voor Ajax. "Daar komt nog bij dat je als Nederlandse club financieel niet kunt opboksen tegen het buitenland." Hij voorspelt een drukke transferzomer. "Ongetwijfeld, daar hebben ook onze prestaties aan bijgedragen. Als het eenmaal bovenin gaat rollen, komt Ajax vanzelf ook voorbij."

Lees ook: 'We hebben te veel betaald voor Neres'