Zeer ongunstig tijdstip voor Oranje-duel:  Dat is natuurlijk minder prettig

Zeer ongunstig tijdstip voor Oranje-duel: "Dat is natuurlijk minder prettig"

31-05-2017 11:27
13

In het Marokkaanse kamp wordt reikhalzend uitgekeken naar de oefeninterland tegen Oranje van woensdagavond. In de selectie zitten enkele Nederlanders van Marokkaanse afkomst die zich graag willen laten zien.

"Voor AZ-thuis was ik niet helemaal fit, omdat ik ziek was geweest. Maar dit duel met Oranje kan ik niet laten lopen: met mijn eigen land tegen mijn eigen land", zegt FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub tegenover De Telegraaf. Zijn ploeggenoot Sofyan Amrabat sluit zich hierbij aan. "Via WhatsApp heb ik contact met mijn oude ploegmaat Bart Ramselaar. Van Bart begreep ik dat de wedstrijd bij Oranje net zo erg leeft als bij ons."

Een belangrijke factor voor de Marokkanen is de ramadan, die net begonnen is. "Het is warm, een graadje of 28, 29", zo vertelt Watford-aanvaller Nordin Amrabat. "Tot nu valt het mee, is het nog niet zo zwaar. De ramadan is net begonnen en er wordt voldoende rust ingebouwd. We eten tot ongeveer half vier 's nachts voldoende en slapen daarna tot half twaalf in de morgen. Dat de wedstrijd om halfzes is (halfacht Nederlandse tijd, red.), is natuurlijk minder prettig. Maar daar moeten we gewoon zo goed mogelijk mee zien om te gaan."