'Manchester City opent transferbal met bod van 57 miljoen op Oranje-international'

'Manchester City opent transferbal met bod van 57 miljoen op Oranje-international'

01-06-2017 00:02
23

De massale belangstelling voor Virgil van Dijk lijkt een nieuwe fase in te gaan. Manchester City heeft plannen voor een megabod op de verdediger van Southampton.

Dat meldt kwaliteitskrant The Times in de donderdageditie. Van Dijk speelde door een zware enkelblessure zijn laatste wedstrijd voor Southampton in januari, maar daar heeft de belangstelling niet onder te lijden. Manchester City zou een megabod van 57 miljoen euro voorbereiden.

Mocht de deal doorgang vinden, dan is Van Dijk in één klap de duurste verdediger ter wereld. Hij breekt bovendien een Nederlands record: nooit eerder betaalde een club zóveel geld voor een Nederlandse speler. In Manchester ligt een vijfjarig contract tegen een weeksalaris van ruim twee ton per week klaar. Op dit moment verdient hij iets minder dan 50.000 euro per week bij Southampton.

Het blijft hoe dan ook onzeker welke club aan de haal gaat met Van Dijk. Ook Chelsea wordt aan hem gelinkt, terwijl Liverpool een goede kans zou maken door de aanwezigheid van manager Jürgen Klopp.