Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Update: Benfica bevestigt megatransfer: Manchester City betaalt 40 miljoen

Update: Benfica bevestigt megatransfer: Manchester City betaalt 40 miljoen

Gepubliceerd: donderdag 1 juni 2017 om 11:08do 01-06-2017 om 11:08

Ederson vertelt zeer blij te zijn met zijn overstap naar Manchester City. De duurste doelman aller tijden maakt de overstap van Benfica naar de Premier League-topclub. 

"Ik ben heel erg blij", zegt de 23-jarige doelman tegen A Bola. "De eerste impressies van de club waren heel goed." De transfer van Ederson hing al een lange tijd in de lucht. Het Spaanse Marca meldde onlangs zelfs dat hij afgelopen dinsdag gekeurd zou worden bij de Britse club en volgens de BBC is de transfer op een haar na rond. Een officieel bericht is tot dusver nog uitgebleven.

De transfer van AS Monaco-middenvelder Bernardo Silva naar AS Monaco is wél al definitief. De Portuges kent Ederson, die mogelijk de duurste doelman aller tijden wordt, van zijn tijd bij Benfica. "Ik heb hele leuke momenten met hem beleefd bij Benfica. Hij is een geweldige keeper", zegt Silva over de goalie. "Als ik met hem kan spelen, dan ben ik heel blij."

Update 11.08: Ederson Moraes verruilt Benfica definitief voor Manchester City. De Portugese topclub bevestigt donderdagochtend dat de Braziliaanse doelman voor veertig miljoen euro de overstap maakt naar Engeland. Ederson zet zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. De Premier League moet nog wel officieel toestemming geven voor de transfer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: de clubs komt binnen 24 uur met een bevestiging van de transfer

Eens
86%
Oneens
14%
(294 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws