Miljoenentransfer Traoré stap dichterbij: 'Doen alleen zaken met echte kampioenen'

Miljoenentransfer Traoré stap dichterbij: 'Doen alleen zaken met echte kampioenen'

01-06-2017 09:55
32

Olympique Lyon maakt werk van de komst van Bertrand Traoré. De Burkinese spits van Chelsea, die afgelopen seizoen aan Ajax werd verhuurd, staat bovenaan het Franse verlanglijstje.

De berichten over een nakende transfer van Traoré naar Lyon doen al langer de ronde, maar de onderhandelingen lijken nu een nieuwe fase in te gaan. Voorzitter Jean-Michel Aulas is afgereisd naar Londen om met Chelsea te praten over Traoré. Hij onderbrak daarvoor zijn bezoek aan Cardiff, waar de vrouwen van Lyon de Champions Leauge-finale spelen.

Wedden

Meer odds

"Wij hebben interesse in spelers van Chelsea, maar omgekeerd ook", doelt Aulas tegenover L'Equipe op de belangstelling van de Engelse kampioen voor Corentin Tolisso. "Hoe de meeting met Chelsea verliep? Het ging goed. We werden zeer hartelijk ontvangen. Het zijn vriendelijke mensen. Echte kampioenen, die alleen zaken doen met echte kampioenen."

Traoré moet ongeveer twintig miljoen euro kosten. Afgelopen seizoen maakte hij dertien doelpunten in dienst van Ajax, waarmee hij in de halve finale van de Europa League zijn mogelijk toekomstige club uitschakelde. Zijn Chelsea-contract loopt medio 2019 af.