'Manchester City slaat wéér toe en betaalt 46 miljoen voor derde topversterking'

'Manchester City slaat wéér toe en betaalt 46 miljoen voor derde topversterking'

01-06-2017 13:01
40

Manchester City versterkte zich al met Bernardo Silva, gaat Ederson Moraes spoedig presenteren en is naar nu blijkt óók dicht bij de komst van Benjamin Mendy. De linksback van AS Monaco staat op het punt in Engeland te tekenen.

Dat meldt Sky Sports donderdag. Manchester City haalt een ruime week na afloop van het Premier League-seizoen alles uit de kast op de transfermarkt. Voor Silva, die overkwam van Monaco, werd 49 miljoen euro betaald, terwijl Ederson voor veertig miljoen euro de overstap maakt van Benfica. Mendy moet de volgende topversterking worden.

Hoewel er nog geen handtekeningen zijn gezet, is het volgens Engelse media vrijwel zeker dat Mendy naar Manchester City komt. De Engelse grootmacht heeft een slordige 46 miljoen euro vrijgemaakt. Indien de nieuwe miljoenendeal doorgang vindt, heeft City in een tijdsbestek van een paar dagen 135 miljoen euro uitgegeven. In de tussentijd zou ook Virgil van Dijk nog in aantocht zijn voor ettelijke miljoenen.

Mendy speelt pas een jaar bij Monaco, dat hem vorig jaar overnam van Olympique Marseille. In het Etihad Stadium moet hij landgenoot Gaël Clichy opvolgen.