RB Leipzig verkoopt talentvolle spits weer: Zien nog steeds veel potentie in hem

RB Leipzig verkoopt talentvolle spits weer: "Zien nog steeds veel potentie in hem"

01-06-2017 15:47
5

RB Leipzig heeft de Duitse jeugdinternational Davie Selke aan Hertha BSC verkocht. Ook Werder Bremen was geïnteresseerd in de 22-jarige spits, die voor een niet bekendgemaakte transfersom echter koos voor Berlijn.

Selke werd twee jaar geleden door de Bundesliga-sensatie van dit seizoen overgenomen van Werder Bremen. Na tien keer te hebben gescoord in de 2. Bundesliga, had de jonge spits het dit seizoen een stuk moeilijker op het allerhoogste niveau. Mede door de aanwezigheid van Timo Werner, Yussuf Poulsen en Emil Forsberg kwam hij vooral als invaller in actie. Hij scoorde vier keer.

Wedden

Meer odds

Vorig jaar maakte Selke nog twee doelpunten voor Jong Duitsland tijdens de Olympische Spelen in Brazilië en deze zomer zal hij actief zijn tijdens het EK voor spelers onder de 21 jaar in Polen. "We zijn erg blij dat we in staat zijn om een talentvolle Duitse jeugdinternational te strikken", zegt technisch manager Michael Preetz. "We zien nog steeds veel potentie in Davie." Selkie heeft een duidelijk doel met Hertha: "Ik wil helpen om deze club vast in de bovenste helft van de Bundesliga te laten eindigen."