Eredivisie opgelet: deze zes uitblinkers zijn klaar voor een stap hogerop

Eredivisie opgelet: deze zes uitblinkers zijn klaar voor een stap hogerop

Gepubliceerd: zaterdag 3 juni 2017 om 13:00za 03-06-2017 om 13:00

In de zoektocht naar versterkingen komen Eredivisie-clubs steeds vaker uit in de Jupiler League. Voordelen: ze kennen het Nederlandse voetbal en zijn relatief goedkoop. VoetbalPrimeur zet daarom op een rij welke spelers klaar zijn voor een stap hogerop. Wie volgt Cyriel Dessers, Sander van de Streek en Tarik Tissoudali?

Dessers en Van de Streek maakten deze week de overstap naar FC Utrecht, terwijl Tissoudali de Eredivisie ingaat met VVV-Venlo. De grote vraag: worden zij net zo'n succes als Vincent Janssen, die via Almere City en AZ vorig jaar een miljoenentransfer naar Tottenham Hotspur afdwong. Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht zijn buiten mededinging gelaten, omdat voor die spelers een stap naar de hoofdmacht waarschijnlijker is dan een binnenlandse transfer.

Tom Boere (FC Oss - geschatte transferwaarde: 400.000 euro)
De usual suspect in deze lijst. Boere was afgelopen seizoen een fenomeen in de Jupiler League. De teller stokte uiteindelijk bij 33 doelpunten, terwijl FC Oss op de vijftiende plek eindigde. De vraag is nu niet of, maar wanneer Boere de overstap naar de Eredivisie gaat maken. ADO Den Haag werd genoemd, maar lijkt niet concreet te kunnen worden zolang de zilvervloot uit China op zich laat wachten. Voor Boere moet het nu gebeuren, want met zijn 24 jaar is hij geen talent meer.

Piotr Parzyszek (De Graafschap - transfervrij)
Met 25 doelpunten scoorde Parzyszek een stuk minder dan Boere, maar de spits van De Graafschap is een jaar jonger. Met zijn lengte en neusje voor de goal is hij hij een versterking - ook als pinchhtter - voor de meeste clubs in het rechterrijtje van de Eredivisie. Bijkomend voordeel voor geïnteresseerde clubs: Parzyszek is transfervrij én heeft ervaring in het buitenland (Charlton Athletic en Sint-Truiden).

Soufyan Ahannach (Almere City - geschatte transferwaarde: 300.000 euro)
Met Almere City werd Ahannach uitgeschakeld in de play-offs om promotie naar de Eredivisie, waardoor hij andere manieren moet zoeken om hogerop te komen. De 21-jarige stilist, goed voor 21 doelpunten in de Jupiler League, krijgt mogelijk zijn zin, want FC Utrecht en sc Heerenveen hebben interesse. Ahannach, die tot medio 2018 vastligt, kan met zijn creativiteit en rendement van waarde zijn voor veel Eredivisie-clubs.

Jamiro Monteiro (SC Cambuur - 350.000 euro)
Twee jaar geleden te licht voor de Eredivisie, maar een niveautje lager kwam Monteiro afgelopen seizoen tot wasdom. Monteiro maakte indruk als balveroveraar én vormgever van Cambuur, wat hem bijna een Gouden Stier voor beste speler van de Jupiler League opleverde. De Rotterdammer uit Kaapverdië miste slechts twee competitiewedstrijden en zou de belangstelling van Heerenveen hebben gewekt.

Nick Kuipers (MVV - transfervrij)
Voor Kuipers hoeven we geen reclame meer te maken, want de sterke verdediger staat op het punt naar ADO Den Haag te verkassen. De transfervrije Maastrichtenaar was dit seizoen de grote uitblinker bij MVV en heeft een transfer verdiend. Anderhalf jaar geleden leek hij al op weg naar een nieuwe club, maar een droomtransfer naar het Engelse Bolton Wanderers ging niet door. Vervolgens kampte hij lange tijd met blessureleed.

Joey Veerman (FC Volendam - 200.000 euro)
De laatste Jupiler League-speler die mogelijk klaar is voor de stap hogerop. Hoewel Veerman met zijn achttien jaar nog best even kan rijpen in de luwte, liet hij afgelopen seizoen zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken. "Ajax is natuurlijk wel een grote club, maar het moet Feyenoord worden", zei Veerman eerder dit jaar. Aan ambitie geen gebrek. FC Utrecht zou belangstelling hebben.

Poll

Welke speler is het meest rijp voor de Eredivisie?

(1690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws