'Luisteren kan altijd, maar ik heb nu echt geen reden om weg te gaan bij Ajax'

'Luisteren kan altijd, maar ik heb nu echt geen reden om weg te gaan bij Ajax'

02-06-2017 15:12
9

Kasper Dolberg houdt zich niet bezig met een vertrek bij Ajax. Na een indrukwekkend debuut in Amsterdam wordt de Deen (19) voorzichtig gelinkt aan een transfer, maar zelf maakt hij geen haast.

In gesprek met Ajax Life benadrukt Dolberg dat hij deze zomer wil blijven. Een club als FC Barcelona lijkt hem wel aan het denken te kunnen zetten, al is dat puur speculatie. "Dat ligt er natuurlijk aan", antwoordt hij. "Het gaat me niet alleen om de naam van de club, maar ook om het perspectief."

Wedden

Meer odds

"En luisteren kan altijd", vervolgt de spits. "Maar ik heb nu echt geen reden om weg te gaan bij Ajax. Ik krijg hier de ruimte me verder te ontwikkelen, we hebben een goede ploeg. En ik wil niet een voorbeeld worden van een speler die te vroeg is weggegaan."

Dolberg werd onlangs uitgeroepen tot Talent van het Jaar bij Ajax. Hij scoorde afgelopen seizoen 23 doelpunten, waarvan zestien in de Eredivisie en zeven in Europa. Volgend seizoen is hij de beoogde eerste spits van Ajax, vóór nieuwkomer Klaas-Jan Huntelaar.