Anderlecht haalt oud-speler Heerenveen na tien jaar terug: Jongensdroom

Anderlecht haalt oud-speler Heerenveen na tien jaar terug: "Jongensdroom"

02-06-2017 16:17
1

RSC Anderlecht heeft de transfer van Sven Kums bevestigd. De oud-speler van sc Heerenveen speelde in het seizoen 2007/2008 al voor de paars-witten. De middenvelder tekent voor vijf seizoenen.

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Kums kon ook overstappen naar AA Gent, maar gaf in een eerder stadium al aan dat zijn voorkeur uitging naar Anderlecht. Vorig seizoen tekende Kums nog een contract bij Watford, dat hem daarop verhuurde aan Udinese. Bij de Italianen kwam hij dit seizoen tot 29 optredens. Hij speelde in eigen land verder voor Lierse, KV Kortrijk en Zulte-Waregem.

"In de eerste ploeg van Anderlecht spelen is een jongensdroom", aldus Kums volgens Het Nieuwsblad. "Zij spelen volgend seizoen Champions League. Als ik me wil tonen aan de bondscoach, kan dat het beste in de Champions League." In Nederland speelde Kums ruim twee seizoenen voor sc Heerenveen, waarna hij terugging naar zijn geboorteland. Namens zijn land kwam Kums in actie voor jeugdelftallen. Tot een debuut in het nationale elftal van België kwam het nog niet.