Van der Vaart: 'Hier speel je voor 800 man. Ze houden hier niet van voetbal'

Van der Vaart: 'Hier speel je voor 800 man. Ze houden hier niet van voetbal'

02-06-2017 19:59
32

Rafael van der Vaart heeft teruggeslagen na de kritiek van zijn trainer Jess Thorup. De middenvelder van FC Midtjylland zocht donderdag na 3-0 overwinning op Randers FC direct de kleedkamer op. Dat viel verkeerd bij Thorup, die van mening is dat Van der Vaart de plaatsing voor de Europa League met zijn ploeg mee had moeten vieren.

Van der Vaart zat negentig minuten op de bank. "Sterallures? Dat valt wel mee", aldus Van der Vaart over het incident tegen Bureau Sport. "Ik heb nog nooit een vierde plek gevierd en dat was ik gisteren (donderdag, red.) ook niet van plan. Of ik het nog ga volhouden? Zolang ze me nog betalen, kom ik iedere dag. Ik blijf hier sowieso nog een jaar. Daarna is de kans groot dat ik weer naar Nederland kom."

Van der Vaart krijgt de vraag of hij zijn tijd in Spanje mist. Daar speelde hij namens Real Madrid voor een bomvol Bernabeu. "Hier speel je soms voor 800 man. Volgens mij houden ze hier niet van voetbal. Als je dan het Bernabeu ziet, dat mis je. Dan is het moeilijk om de motivatie te behouden."