Nieuwe situatie voor Janssen: Dat het niet allemaal hosanna is in het voetbal

Nieuwe situatie voor Janssen: "Dat het niet allemaal hosanna is in het voetbal"

Gepubliceerd: zaterdag 3 juni 2017 om 09:28za 03-06-2017 om 09:28

De ster van Vincent Janssen was de laatste jaren snel rijzende, maar dit seizoen verliep teleurstellend voor de spits van Tottenham Hotspur. "Voor het eerst na twee jaar Almere City en een jaar AZ heb ik meegemaakt dat het niet allemaal hosanna is in het profvoetbal", zegt de spits in De Telegraaf.

"Ik denk dat ik daar als mens en speler sterker uit tevoorschijn kom. Als persoonlijkheid, omdat ik met tegenslag heb leren omgaan. En als voetballer ben ik sowieso gegroeid door dagelijks op het hoogste niveau te spelen en te trainen. De intensiteit van trainingen en wedstrijden in de Premier League is enorm. Je moet altijd en overal 100 procent geven en daar word je als speler gewoon beter van."

In Engeland waren de kritieken over Janssen hard omdat de goals lang uitbleven. "Toch heeft dat het geloof in mezelf niet aangetast. Ik ga hetzelfde met een kans om als toen ik er bij AZ 27 binnenschoot", zegt de Oranje-spits. "Ik weet dat ik een goede trap heb, dat ik een bal kan binnenschieten en dat raak je niet kwijt als je niet speelt. Ik tenminste niet. Je bent dan niet ineens een ander persoon. Hoewel je als spits nadrukkelijker op zoek gaat naar een doelpunt als je even niet scoort."

Lees ook: Janssen wil meer speeltijd en kijkt ook naar Eredivisie: "Houd alle opties open"

Poll

Moet Janssen vertrekken bij de Spurs?

(4558 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws