'De manier waarop Sneijder recordinternational gaat worden, wringt bij mij'

'De manier waarop Sneijder recordinternational gaat worden, wringt bij mij'

Gepubliceerd: zaterdag 3 juni 2017 om 10:30za 03-06-2017 om 10:30

De manier waarop iedereen bij Oranje Wesley Sneijder ten koste van alles wil helpen om op 9 juni tegen Luxemburg recordinternational te worden, zit Wim Kieft niet lekker. Sneijder kan op zijn verjaardag Edwin van der Sar onttronen als speler met de meeste interlands, 131 in dat geval.

'Van luiheid durf ik Wesley Sneijder niet te beschuldigen', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf over de man die het vooral met invalbeurten moet doen. 'Echter, de manier waarop hij Nederlands recordinternational gaat worden, wringt bij mij. Zeker als ik zie hoe grappig iedereen dit idee vindt en iedereen bij Oranje daar aan meewerkt, hoewel Wesley lang niet meer de Wesley is die hij was.'

'Zo'n rol zal ook niet meer weggelegd zijn voor hem. De status van recordinternational staat daarom niet in het juiste perspectief ten opzichte van de huidige recordinternational Edwin van der Sar. Los van het gegeven dat Van der Sar ruim 1800 speelminuten meer heeft gemaakt dan Sneijder', aldus Kieft over de Oranje-middenvelder, die nu op 129 interlands staat, eentje minder dan Van der Sar.

Poll

Terecht dat Oranje Sneijder helpt om recordinternational te worden?

(3557 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws