Update: ADO hengelt bij Ajax te licht bevonden Van der Sar jr. binnen

Update: ADO hengelt bij Ajax te licht bevonden Van der Sar jr. binnen

12-06-2017 09:53
43

ADO Den Haag is bezig met de komst van Joe van der Sar. De negentienjarige zoon van Edwin van der Sar heeft van zijn huidige club Ajax te horen gekregen dat hij kan vertrekken. Dat meldt Omroep West zaterdag. 

Van der Sar junior speelde een aantal jaar in de jeugd van Manchester United en verkaste daarna naar VV Noordwijk. Sinds 2013 maakt de tiener deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, waar zijn vader algemeen directeur is. De Amsterdamse grootmacht heeft de sluitpost inmiddels gewogen en te licht bevonden. ADO ziet wél toekomst in Van der Sar, weet Omroep West. 

Er hebben inmiddels gesprekken plaatsgevonden tussen de keeper en de Haagse formatie. ADO wil Van der Sar laten rijpen bij Jong ADO Den Haag. In de jaren daarna kan hij wellicht doorstromen naar het eerste elftal. Oud-verdediger Virgilio Teixeira werd onlangs door ADO aangesteld als nieuwe trainer van het beloftenelftal. 

Update 12 juni 9.52 uur: ADO Den Haag wordt officieel de nieuwe werkgever van Joe van der Sar. Zaakwaarnemer Dick Tuit van Wasserman laat maandag via Twitter weten dat de Hagenaars zich versterken met de doelman, die in eerste instantie bij het beloftenelftal aansluit. Bij Ajax was geen toekomst meer voor de zoon van de algemeen directeur.