Nederlandse keeper kreeg shirt van Buffon: Een blijk van waardering

Nederlandse keeper kreeg shirt van Buffon: "Een blijk van waardering"

03-06-2017 17:08
9

Sander Westerveld is al jaren groot fan van Juventus-legende Gianluigi Buffon. De oud-doelman van onder meer Oranje en Liverpool gunt de Italiaan de zege in de Champions League-finale van zaterdagavond, vertelt hij aan de NOS. 

Hij is sowieso behoorlijk jaloers op Buffon, die inmiddels 39 jaar is. "Ik had graag zijn fysieke gesteldheid gehad. Ik had in 2004 al een gat in mijn kraakbeen, waardoor ik nooit meer mijn niveau heb gehaald. Hij is nooit geblesseerd. Maar dat heeft ook te maken met discipline en levensstijl", aldus Westerveld. 

Veertien jaar geleden ontmoette hij Buffon. Westerveld speelde destijds voor Real Sociedad, dat het in de Champions League opnam tegen Juve. "Ik was met Edgar Davids aan het praten, toen Buffon erbij kwam. Hij kende mij nog uit mijn tijd bij Liverpool. Het was een blijk van waardering van beide kanten."

"Ik zei dat ik hem fantastisch vond en hij zei, misschien uit vriendelijkheid, hetzelfde over mij. Ik zei ook dat hij vooral zo door moest gaan en dat advies heeft-ie goed opgevolgd."

Later regelde Darko Kovacevic, oud-speler van Juve en bij Sociedad collega van Westerveld, een shirt toen hij in Turijn op bezoek ging. "Toen heb ik hem wel even duidelijk gemaakt dat hij hoe dan ook het shirt van Buffon mee moest nemen. En dat lukte."