Ajax haalt weer Deen naar Amsterdam: wie is de jongen van 3,5 miljoen euro?

Ajax haalt weer Deen naar Amsterdam: wie is de jongen van 3,5 miljoen euro?

03-06-2017 18:00
40

Ajax maakte vrijdagavond bekend dat Victor Jensen overkomt van FC Kopenhagen. Wie is de jonge Deen, voor wie de Amsterdammers naar verluidt 3,5 miljoen euro hebben betaald?

1. Eerst de personalia: Jensen is geboren op 8 februari 2000, is dus zeventien jaar, en is een geboren en getogen Kopenhagenaar. Hij begon het afgelopen seizoen in Kopenhagen onder 17 en werd na veertien doelpunten overgeheveld naar onder 19. Jensen debuteerde nog niet in de hoofdmacht. Verder is hij jeugdinternational van Denemarken.

2. Jensen is een moderne voetballer, die het beste tot zijn recht komt als aanvallende middenvelder. Ook speelt hij regelmatig als rechtsbuiten. Dynamisch, snel, agressief en inzicht zijn de kernkwaliteiten van de tweebenige Deen, die qua speelstijl doet denken aan een jonge Viktor Fischer.

3. Voor het bedrag dat Ajax heeft afgetikt, mogen de supporters een speler van potentiële wereldklasse verwachten. In Denemarken staat hij te boek als het grootste talent van zijn generatie. Vorig jaar werd Jensen uitgeroepen tot beste jeugdspeler van Denemarken (onder 17).

4. Jensen is opnieuw een Deen uit de hoge hoed van meesterscout John Steen Olsen, die eerder spelers als Christian Eriksen, Viktor Fischer en Kasper Dolberg het beslissende zetje richting Amsterdam gaf. Hij komt naast Dolberg nog twee landgenoten tegen bij Ajax: Lasse Schöne en Markus Bay.

5. Kopenhagen ontvangt dus een transfersom van 3,5 miljoen euro van Ajax. Indien club en/of speler aan bepaalde doelstellingen voldoen kan het bedrag zelfs oplopen naar - volgens Deense media - zeven miljoen euro. De komende jaren gaat Ajax zien of Jensen het geld waard is: wordt hij de nieuwe Christian Eriksen of de nieuwe Lucas Andersen?