'Mijn keuze voor Ajax was slecht. Ik had toen ook contact met andere clubs'

'Mijn keuze voor Ajax was slecht. Ik had toen ook contact met andere clubs'

04-06-2017 16:16
27

Yaya Sanogo heeft naar eigen zeggen een fout gemaakt door in 2015 voor Ajax te kiezen. De Franse spits werd door Arsenal verhuurd aan de Amsterdammers, waar hij flopte. Sanogo had ook voor andere clubs kunnen kiezen.

"De vele blessures hadden invloed op mijn prestaties", zegt Sanogo tegen L'Equipe. "Er waren momenten dat ik goed was, bijvoorbeeld met Arsenal tegen Benfica in de Emirates Cup. In die wedstrijd scoorde ik veel. Daarna maakte ik slechte keuzes. Misschien deed ik er ook niet alles aan om mezelf beter te maken."

Wedden

Meer odds

"Welke slechte keuzes? Dan denk ik aan Ajax. Op dat moment was ik ook serieus in contact met clubs uit de Ligue 1", vervolgt Sanogo. De spits onthult dat hij naar OSC Lille kon. "Ja, maar dat gebeurde niet. Ik wil het daar verder niet over hebben, maar ik heb nergens spijt van."

Op de slotdag van de wintertransferperiode in 2016, besloot Ajax om de huurovereenkomst met Arsenal te ontbinden. Daardoor keerde Sanogo terug naar Londen. The Gunners verhuurden hem vervolgens aan Charlton Athletic.