'Ik was eindelijk gewend aan PSV, maar nu moet ik weer vertrekken'

'Ik was eindelijk gewend aan PSV, maar nu moet ik weer vertrekken'

05-06-2017 14:12
19

Oleksandr Zinchenko kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij PSV. De huurling van Manchester City speelde slechts twaalf wedstrijden en kwam vooral na de winterstop niet in het Eindhovense stuk voor.

"Het is voor mij een heel moeilijk jaar geweest", erkent Zinchenko in gesprek met het Oekraïense Football Hub. "In de eerste seizoenshelft heb ik kansen gekregen om een voet aan de grond te krijgen in Nederland, maar dat is niet gelukt. Ik kan alleen mezelf de schuld geven."

De aanvallende middenvelder (20) probeert er het positieve van in te zien. "Het was een ervaring van onschatbare waarde. Na het seizoen heb ik met de technische staf gesproken. Ze vonden dat het een genot om met mij te werken. Ik was eindelijk gewend aan het team, de stad, de fans en het Nederlandse voetbal, maar nu moet ik weer vertrekken."

De kans is groot dat Zinchenko volgend seizoen opnieuw wordt verhuurd door Manchester City. PSV heeft een optie om de huurovereenkomst met een seizoen te verlengen, maar de Eindhovenaren happen waarschijnlijk niet toe.