Koeman: 'Negentien jaar? Een schop onder zijn reet moet 'ie krijgen'

Koeman: 'Negentien jaar? Een schop onder zijn reet moet 'ie krijgen'

06-06-2017 08:22
9

Everton-manager Ronald Koeman had Memphis Depay in januari héél graag naar Liverpool willen halen. Dat vertelt hij in magazine Helden. De Nederlandse trainer sprak met Memphis over een mogelijke overstap. 

"Wij wilden Memphis een half jaar huren om hem de kans te geven en dan te kijken. Manchester United wilde hem alleen verkopen voor een heel hoge prijs. Toen heeft hij uiteindelijk gekozen voor Lyon", aldus Koeman.

"Je hebt altijd wel een beeld van iemand. In het gesprek dat ik met Memphis had toen ik hem afgelopen winter naar Everton wilde halen, zei ik hem dat ook. Ik zat ooit in Zwolle te kijken naar het Nederlands elftal onder 19. Memphis speelde aan de linkerkant en was aanvoerder. Ik vond hem met kapsones spelen. Als hij een tikje kreeg, liep hij te zeuren tegen de scheidsrechter. Toen had ik zoiets van: negentien jaar? Een schop onder zijn reet moet 'ie krijgen."

Koeman werd aangenaam verrast tijdens zijn onderhoud met de Oranje-vedette. "Hij vond van zichzelf dat hij veranderd was. Ik had informatie gekregen van mensen binnen Manchester United en dat was allemaal positief."