'Wat een verdrietig bericht. Ongelofelijk. Zo'n sterke jongen, een strijder'

'Wat een verdrietig bericht. Ongelofelijk. Zo'n sterke jongen, een strijder'

06-06-2017 08:57
4

Steven McClaren, Wout Brama en Sander Boschker zijn ontzettend geschrokken van het overlijden van Cheick Tioté. De dertigjarige Ivoriaan stierf maandag in China. Hij kreeg een hartaanval op de training van zijn Chinese werkgever Beijing Enterprises. Tioté werkte bij FC Twente samen met McClaren, Brama en Boschker. 

"Wat een verdrietig bericht. Het is ongelofelijk. Zo'n sterke jongen, een echte strijder op het veld", reageert McClaren in gesprek met De Telegraaf. "Cheick was een heerlijke jongen om mee te werken. Hij stond altijd met een lach op het veld. Het enige wat hij wilde, was voetballen." In 2010 was Tioté speler van het FC Twente dat onder de Britse manager kampioen van Nederland werd. 

"Op een familiefeestje in Zieuwent werd ik door een van mijn neven op het nieuws geattendeerd", aldus Boschker. "Zo'n bericht komt wel binnen. Je kunt het bijna niet geloven dat zo’n ijzersterke jongen op 30-jarige leeftijd dood neervalt op het trainingsveld. Cheick leek wel uit één blok natuursteen te bestaan, zo gespierd was hij."

Brama kreeg het slechte nieuws te horen op zijn vakantieadres. "Peter Wisgerhof belde me erover. Daar schrik je natuurlijk van, als iemand van dertig zomaar doodvalt."

Lees ook: Afschuwelijk nieuws: Tioté (30) overleden aan hartaanval tijdens training