Koeman over Van der Vaart: 'Ik vind dat moeilijk om te zien'

Koeman over Van der Vaart: 'Ik vind dat moeilijk om te zien'

06-06-2017 09:36
16

Ronald Koeman vindt het 'moeilijk' om te zien hoe de loopbaan van Rafael van der Vaart (33) als een nachtkaars lijkt uit te gaan. De aanvallende middenvelder hield afgelopen seizoen vooral de bank warm bij zijn Deense werkgever FC Midtjylland. In het verleden werkten Koeman en Van der Vaart samen bij Ajax. 

"Van Rafael vind ik het moeilijk om te zien hoe hij zijn laatste jaren invult als voetballer, of moet invullen. Jammer, want ik had hem een grotere carrière toegedicht", vertelt Koeman in een interview met magazine Helden. 

"Hij was zo talentvol, had een geweldige linkerpoot en scorend vermogen. Hij is natuurlijk niet voor niks bij Tottenham Hotspur en Real Madrid terechtgekomen. Hij heeft geroken aan het hoge niveau en was daar ook een speler voor, maar uiteindelijk heeft hij te kort op topniveau gespeeld en is niet voor langere tijd van dusdanige waarde geweest dat hij echt een top­carrière als voetballer heeft gehad", vervolgt de coach. "Ik denk dat zijn privéperikelen niet bevorderlijk zijn geweest voor zijn carrière."