Verbeek waarschuwt Bosz: 'Dat geeft wel aan dat je niet veel inspraak hebt'

Verbeek waarschuwt Bosz: 'Dat geeft wel aan dat je niet veel inspraak hebt'

06-06-2017 17:28
24

Peter Bosz, dinsdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Borussia Dortmund, moet er bij zijn club vooral voor zorgen dat hij door een deur kan met de leiding. Dat zegt Gertjan Verbeek, die al een paar jaar in Duitsland werkt. 

"Zijn voorganger Thomas Tuchel is weggestuurd na onenigheid met de directie. Deze week heeft Dortmund terwijl het zonder trainer zat twee spelers aangetrokken", doelt Verbeek in gesprek met NUSport op Dan-Axel Zagadou en Maximilian Philipp. "Dat geeft wel aan dat je als trainer niet veel inspraak hebt over het aankoopbeleid."

Wedden

Meer odds

"Dortmund is een club met een heel groot umfeld waar allerlei krachtenvelden spelen. Pers, scouting, sponsors en supporters hebben allemaal hun mening klaar", weet de oefenmeester van VfL Bochum. "Het is belangrijk om goede afspraken te maken met de clubleiding."

Verbeek sluit niet uit dat Bosz en Dortmund de hegemonie van Bayern München - al vijf jaar op rij kampioen - kunnen doorbreken. "Arjen Robben en Franck Ribery worden weer een jaartje ouder en Xabi Alonso en Philipp Lahm zijn gestopt. Het is een uitdaging om Bayern van de troon te stoten, maar het gaat een keer gebeuren."