Janko (33) tekent bij recordkampioen: 'Een grote club met grootse plannen'

Janko (33) tekent bij recordkampioen: 'Een grote club met grootse plannen'

06-06-2017 17:45
5

Marc Janko, oud-spits van onder meer FC Twente, voegt in Tsjechië een nieuw hoofdstuk toe aan zijn loopbaan. De Oostenrijkse spits gaat aan de slag bij Sparta Praag. Dat maakt zijn management Wasserman dinsdag bekend. 

Sparta Praag neemt Janko (33) over van FC Basel. In Tsjechië ondertekende de targetman een tweejarig contract. "Sparta Praag is binnen en buiten de grenzen van Tsjechië een grote club en heeft grootse plannen. In het verleden deed de club altijd mee aan de Champions League, dat is op de korte termijn ook weer de ambitie." 

Tussen 2010 en 2012 speelde Janko in Enschede. Later was hij actief bij FC Porto, Trabzonspor en Sydney FC. Via Zwitserland belandt hij nu dus in Praag. "De club heeft met mij een aantal andere spelers aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Ook is er een nieuwe, ervaren coach die ik al even gesproken heb", doelt hij op de Italiaan Andrea Stramaccioni. 

"De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn bij zowel de club als mijzelf hooggespannen. Ik kijk ernaar uit om in de Generali Arena te gaan spelen en straks te gaan leven in Praag. Deze stad heeft wel wat weg van Wenen, de stad waar ik vandaan kom." Sparta Praag is met twaalf landstitels recordkampioen. Afgelopen seizoen eindigde de club op de derde plek in de Tsjechische competitie.