Update: Raiola bezorgt AZ-tiener contract bij Dortmund: 'Alles is rond'

Update: Raiola bezorgt AZ-tiener contract bij Dortmund: 'Alles is rond'

07-06-2017 12:40
30

Zaakwaarnemer Mino Raiola was dinsdag op de dag van de grote presentatie van Peter Bosz bij zijn nieuwe club in Dortmund en dat zorgde voor de nodige speculatie. ELF Voetbal meldt nu dat de makelaar in de Duitse stad was om een transfer van AZ-talent Manuel Pherai te bespreken.

Het bezoek van Raiola aan Dortmund zorgde voor grote opwinding in Duitse media nadat de Haarlemmer zelf in gesprek met BILD bevestigde dat hij in het Signal Iduna Park was om een transfer van de transfervrije spits Mario Balotelli te bespreken. "Balotelli zal voor Dortmund gaan spelen", zei de stellige Raiola, wiens uitspraken echter meteen in twijfel werden getrokken.

Wedden

Meer odds

Nu blijkt dat de zaakwaarnemer in het stadion van Borussia Dortmund was om een transfer van Pherai te bespreken. De zestienjarige middenvelder is een van de grootste talenten op de Nederlandse velden en zal deze maand met Oranje Onder 16 uitkomen op een vierlandentoernooi in Japan. Ook gastland Japan, Guinee en de Verenigde Staten zijn op dat toernooi actief. Pherai speelde eerder in de jeugdopleiding van AFC.

Update 07/06 12.40: In gesprek met AZ Fanpage bevestigt Pherai dat hij naar Dortmund verkast. "Gister is alles rondgekomen. Ik vertrek naar BVB. Vandaag speel ik mijn laatste wedstrijd in het AZ-shirt en dat is de bekerfinale." Pherai gaat voor 'drie of vier seizoenen' tekenen bij de Bundesliga-grootmacht. De tiener begint bij Dortmund onder 17 jaar.