Update: 'Marzo komt tot persoonlijk akkoord, clubs nu aan zet'

Update: 'Marzo komt tot persoonlijk akkoord, clubs nu aan zet'

12-06-2017 12:35
9

Stefano Marzo is in gesprek met het Belgische Lokeren, zegt Gerry Hamstra tegen Voetbal International. De technisch manager van sc Heerenveen bevestigt daarmee de eerdere berichten van de Leeuwarder Courant.

"Maar er is nog niets definitief", voegt Hamstra toe aan zijn bekendmaking. Marzo, die nog een contract heeft tot medo 2018, zou niet de eerste Heerenveen-speler zijn die naar Lokeren vertrekt. Luciano Slagveer heeft Heerenveen al transfervrij verruild voor de Belgische club.

Als Marzo daadwerkelijk vertrekt, moet Heerenveen waarschijnlijk de transfermarkt op om de defensie op orde te krijgen voor komend seizoen. Er moeten al vervangers komen voor Keeper Erwin Mulder en linksback Lucas Bijker, die hun aflopende contract niet hebben verlengd. "We hopen binnenkort iets te kunnen melden", zegt Hamstra.

Heerenveen verkocht eerder deze week centrumverdediger Kenny Otigba aan Ferencvaros. Een vertrek van Marzo zou dus de derde vertrekkende verdediger betekenen in Heerenveen.

Update 12 juni 12:35 uur: Stefano Marzo heeft met Lokeren overeenstemming bereikt over een contract, zo meldt Voetbal International. Het wachten is nu op een akkoord tussen de Friezen en Lokeren. Eerder namen de Belgen Luciano Slagveer al over van sc Heerenveen.

Lees meer: 'Heerenveen en verdediger na vier jaar bijna uit elkaar: akkoord met Belgen'