'Oliseh heerst als tiran bij Fortuna Sittard: assistent weg na vernedering'

'Oliseh heerst als tiran bij Fortuna Sittard: assistent weg na vernedering'

07-06-2017 19:44
26

De aanstelling van Sunday Oliseh heeft dit seizoen een bom gelegd onder Fortuna Sittard. Dat blijkt uit berichtgeving van De Limburger. De Nigeriaanse trainer zou een wolf in schaapskleren zijn.

Voor de camera is Oliseh, voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Borussia Dortmund en Juventus, amicaal en sympathiek, maar achter de schermen in Sittard heerst hij volgens De Limburger als een tiran. Assistent-trainer Tini Ruijs vertrok dit seizoen, nadat hij ten overstaan van de spelersgroep zou zijn vernederd door Oliseh.

Wedden

Meer odds

Bovendien staan aanvoerder Ferry de Regt, verzorger Marco Lemmens en keeperstrainer Patrick Creemers voor een vertrek, omdat ze zich niet kunnen vinden in de omgangsvormen die Oliseh erop nahoudt. Wie de Nigeriaanse vedette aanspreekt op zijn gedrag, speelt met vuur. Niemand bij Fortuna durft daarom zijn beklag te doen.

Oliseh was eerder korte tijd in dienst van Verviers en Visé uit België, terwijl hij als bondscoach van Nigeria binnen de kortste keren op ramkoers lag met de bond. De Limburger schrijft dat als Oliseh wordt geraakt in zijn trots, hij nietsontziend om zich heen begint te slaan. Fortuna eindigde dit seizoen als zeventiende in de Jupiler League.