Ajacied lijkt naar Oranje-bank te verdwijnen: 'Natuurlijk is het lastiger'

Ajacied lijkt naar Oranje-bank te verdwijnen: 'Natuurlijk is het lastiger'

08-06-2017 07:45
39

Matthijs de Ligt (17) verplettert alle records bij het Nederlands elftal, maar tevreden over zijn eerste twee interlands kan de piepjonge verdediger onmogelijk zijn. Tegen Bulgarije (2-0 verlies) ging De Ligt tweemaal in de fout, vorige week kreeg hij tijdens het oefenduel met Marokko (2-1 winst) een rode kaart. 

"Of ik nu revanchegevoelens heb? Nee, dat niet. Maar natuurlijk had ik het mij anders voorgesteld. Nu kan ik er niets meer aan doen", aldus de Ajax-stopper in gesprek met de NOS. "Hopelijk kom ik er in de volgende interland wat gelukkiger uit."

De nieuwe bondscoach Dick Advocaat gaf afgelopen week aan dat hij waarschijnlijk gaat kiezen voor routine. De kans is dus groot dat De Ligt zijn plek in Oranje kwijtraakt aan meer ervaren spelers als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi of Wesley Hoedt. 

"Wat is ervaring? Kwaliteit is leidend, denk ik", reageert De Ligt. "Maar natuurlijk is het voor mij als jonge speler lastiger om de concurrentiestrijd te winnen. Het enige dat ik kan doen is hard werken en mezelf laten zien."