'Ga dat eens doen en niet rare vogels aannemen van wie je de herkomst niet kent'

'Ga dat eens doen en niet rare vogels aannemen van wie je de herkomst niet kent'

08-06-2017 09:10
23

Willem II-directeur Berry van Gool snapt niet dat Roda JC in zee is gegaan met een totaal onbekende investeerder. De Tilburgse club ziet een Aleksei Korotaev-scenario zelf absoluut niet zitten, legt hij uit aan Voetbal International. 

"Roda JC heeft ongeveer dezelfde begroting als wij. In een modern stadion voor negentienduizend mensen. Met normaal beleid zouden ze daar gewoon een club kunnen neerzetten van veertien miljoen omzet. Ga dat eerst eens doen en niet rare vogels aannemen in januari van wie je niet eens precies de herkomst kent", aldus Van Gool. 

"Waarschijnlijk ontstaat zoiets uit een rug-tegen-de-muur-situatie. Met die insteek in zee gaan met een eigenaar, vinden we bij Willem II niet wenselijk." Hij sprak in het verleden wel een aantal keer met potentiële investeerders. 

"Ik heb weleens met een Chinees gezeten, met iemand uit Qatar. In vier jaar tijd zijn we een keer of vijf benaderd. Zij willen: wie betaalt, die bepaalt. Meer dan vijftig procent van de aandelen dus. Dat kan niet zomaar. Je hebt hier te maken met een stichting die de aandelen beheert en een clubraad. Dus een koper moet met een wel heel interessant plaatje komen, met zekerheden voor club en stad."