Dit was de ochtend: Dolberg accepteert reserverol, Chelsea wil van topscorer af

Dit was de ochtend: Dolberg accepteert reserverol, Chelsea wil van topscorer af

08-06-2017 12:00
4

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Chelsea wil topscorer lozen
Diego Costa mag vertrekken bij Chelsea, zo maakte de Spanjaard woensdagavond bekend. "Ze willen me niet meer. Antonio Conte heeft me een berichtje gestuurd. Hij zei dat hij komend seizoen niet op mij rekent", aldus de clubtopscorer, die nog een contract voor twee jaar heeft. (diverse Spaanse media)

Profielschets voor nieuwe Ajax-trainer bekend
De nieuwe trainer van Ajax moet attractief, aanvallend voetbal spelen, spelers beter maken en talenten laten doorstromen, aldus algemeen directeur Edwin van der Sar. "Dat laatste is een vereiste, want de vele jonge spelers die hier rondlopen, zijn nog niet altijd helemaal klaar voor het grote werk." (Het Parool)

City presenteert recordaankoop
De transfer van Ederson Moraes naar Manchester City is rond. De Braziliaanse doelman komt voor veertig miljoen euro over van Benfica, waardoor hij officieel de duurste keeper ooit is. Ederson zette donderdagochtend zijn handtekening onder een meerjarig contract. (Manchester City)

Dolberg accepteert reserverol achter rivaal
Kasper Dolberg kan ermee leven dat hij tweede viool speelt bij de Deense nationale ploeg. Feyenoorder Nicolai Jörgensen krijgt de voorkeur boven Dolberg. "Hij heeft een fantastisch seizoen gehad in Nederland. Ik snap het wel", aldus de negentienjarige Ajax-spits. (BT)

'Eindelijk akkoord tussen Messi en Barcelona'
De maandenlange contractonderhandelingen tussen Lionel Messi en FC Barcelona lijken in de afrondende fase te zitten. De Argentijnse superster heeft naar verluidt een principeakkoord bereikt over een nieuw contract, waarin een afkoopsom van liefst 400 miljoen euro is opgenomen. (AS)