PSV investeert: 'Wij, Ajax en Feyenoord hebben daarin een voortrekkersrol'

PSV investeert: 'Wij, Ajax en Feyenoord hebben daarin een voortrekkersrol'

08-06-2017 12:08
98

PSV, Ajax en Feyenoord hebben een voortrekkersrol op het gebied van investeringen in jeugdopleidingen. Dat zegt Marcel Brands, technisch manager van PSV, in gesprek met Voetbal International. 

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het begeleiden van jonge talenten, vertelt Brands. "Naast het voetbal is er heel veel aandacht voor voeding, gedrag, mentale aspecten en omgaan met social media. We hebben het heel breed opgepakt en steeds verder uitgebouwd. We geven nu bijvoorbeeld lessen op De Herdgang. Hoe moet je met geld, druk, bekendheid en zaakwaarnemers omgaan? We zijn op de goede weg."

"Alles draait natuurlijk om meer doorstroom van zelfopgeleide talenten naar het eerste elftal en als je in bovengenoemde zaken investeert en geen zaken meer laat liggen, kun je echt reuzenstappen zetten", vervolgt hij.

"De topclubs moeten heel goed blijven opleiden, omdat dit naar beneden druppelt bij de overige clubs. PSV, Ajax en Feyenoord hebben daarin een voortrekkersrol. Als we het allemaal zo zouden aanpakken als bijvoorbeeld Heracles Almelo, wordt ons voetbal niet beter. Bij ons zal ook niet ieder talent het halen, maar tachtig procent van onze Onder 19 haalt wel het betaalde voetbal en dat is goed."