Achilles'29 definitief gedegradeerd: alle eisen afgewezen door rechtbank

Achilles'29 definitief gedegradeerd: alle eisen afgewezen door rechtbank

09-06-2017 12:54
20

Achilles'29 keert definitief niet terug in de Jupiler League. Alle eisen van de gedegradeerde club zijn door de rechtbank van Arnhem afgewezen.

In een spoedàppel eiste Achilles dat de beroepsprocedure over de aftrek van drie punten die de club van de KNVB kreeg ongeldig wordt verklaard. Achilles stelde dat het te weinig tijd had gekregen om zich voor het beroep voor te bereiden. De club eiste daarom dat de procedure onrechtmatig verklaard zou worden.

Bovendien wilde Achilles dat de laatste wedstrijd tegen Jong PSV overgespeeld zou worden omdat het slechts drie uur voor dat duel te horen kreeg dat de puntenstraf bleef staan. Als dat niet mogelijk was, wilde de club als 21e ploeg aan de Jupiler League worden toegevoegd. Al die eisen zijn door de rechtbank van Arnhem afgewezen.

Achilles is daar kritisch over. 'In de praktijk betekent dit dus dat een beroepscommissie een club a la minute kan oproepen om in Zeist te verschijnen en dat de club hier dan altijd gehoor aan moet geven, ongeacht hoeveel de tijd men dan krijgt om de verdediging voor te bereiden', laat de club in een statement weten.