Mooi nieuws voor Armenteros na pijnlijke uitslag voor Oranje: 'Dat wist ik al'

Mooi nieuws voor Armenteros na pijnlijke uitslag voor Oranje: 'Dat wist ik al'

10-06-2017 16:02
10

Heel fraai nieuws voor Samuel Armenteros. De topscorer van Heracles Almelo is opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. Dinsdagavond kan Armenteros zijn debuut maken tijdens een oefenduel met Noorwegen. 

Zweden won vrijdagavond met 2-1 van Frankrijk - een vrij pijnlijke uitslag voor het Nederlands elftal. Enkele spelers mogen nu van vakantie gaan genieten, besloot de bondscoach. Een aantal nieuwe namen werd opgeroepen en Armenteros (27) is er daar één van. 

"Ik wist al langere tijd dat het speelde, dus het was eigenlijk meer een kwestie van wanneer ik de kans zou krijgen om mezelf te mogen laten zien. Ik ben heel blij dat ze het hebben besloten", laat de aanvaller weten aan RTV Oost. 

"Ze speelden natuurlijk tegen Frankrijk en hebben een uitstekend resultaat behaald. De tweede wedstrijd is nu tegen Noorwegen-uit, in Oslo, volgende week. Daar mag ik mezelf dus laten zien." Armenteros maakte afgelopen seizoen 19 doelpunten in 29 Eredivisie-duels. Op 10 oktober treffen Nederland en Zweden elkaar nog in de WK-kwalificatiereeks.