'Verrassende wending: Cruijff wijst Barça af en wordt binnen 48 uur gepresenteerd'

'Verrassende wending: Cruijff wijst Barça af en wordt binnen 48 uur gepresenteerd'

Gepubliceerd: zaterdag 10 juni 2017 om 17:55za 10-06-2017 om 17:55

Jordi Cruijff gaat niet in op de avances van FC Barcelona. De zoon van de eeuwige nummer veertien blijft Maccabi tel Aviv trouw, maar gaat bij de Israëlische club wel een andere functie bekleden.

Cruijff wordt binnen 48 uur gepresenteerd als nieuwe trainer van Maccabi, waar hij sinds 2012 werkzaam is als technisch directeur. Dat melden Israëlische media, stelt Raphael Gellar, BBC-correspondent in Israël.

De carrièreswitch van Cruijff is enigszins opmerkelijk te noemen. De oud-speler van onder meer FC Barcelona, Manchester United en Deportivo Alavés was na zijn actieve loopbaan even assistent-trainer bij Valetta op Malta, maar ging daarna als technisch directeur aan de slag bij AEK Larnaca op Cyprus. Die club verruilde hij in 2012 voor Maccabi.

Overigens fungeerde Cruijff eerder dit jaar al even als interim-trainer na het ontslag van Shota Arveladze. Na negen duels zonder nederlaag, deed hij weer een stapje opzij. De huidige trainer Lito Vidigal staat nu voor een vertrek naar Rio Ave, waardoor Cruijff dus definitief terugkeert langs de lijn.

Cruijff werd onlangs nog gelinkt aan een functie bij Barcelona. Ook bij Ajax viel zijn naam even.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws