Update: 'Feyenoord heeft 'informele' interesse in overbodige Boëtius'

Update: 'Feyenoord heeft 'informele' interesse in overbodige Boëtius'

11-06-2017 23:02
90

Eljero Elia stapt maandag met zijn zaakwaarnemer op het vliegtuig om zijn transfer naar Istanbul Basaksehir af te ronden. Het Algemeen Dagblad meldt dat zondagmiddag. Elia (30), die nog wel medisch gekeurd moet worden, kan bij de vice-kampioen van Turkije een driejarig contract signeren. 

Basaksehir betaalt iets meer dan één miljoen euro aan Feyenoord voor de vleugelaanvaller, die in De Kuip nog een contract voor één jaar heeft. Na het binnenhalen van het kampioenschap kondigde Elia direct aan dat hij op zoek ging naar een nieuw avontuur. De buitenspeler ontvangt zelf een deel van de transfersom, weet het AD. Dat is zo afgesproken in 2015. Ook Werder Bremen incasseert een bedrag. 

In de zoektocht naar een opvolger voor Elia denkt Feyenoord aan Jean-Paul Boëtius, meldt de krant verder. De 23-jarige aanvalller mag vertrekken bij zijn werkgever FC Basel. Afgelopen halfjaar verhuurden de Zwitsers Boëtius aan RC Genk. Die club besloot een optie tot koop niet te lichten. Feyenoord verkocht Boëtius in 2015 voor zo'n 2,2 miljoen euro aan Basel. 

FOX Sports meldde zaterdag dat ook Ola John (Benfica) in beeld is in Rotterdam-Zuid. 

Update 23.02: Volgens Voetbal International is de belangstelling van Feyenoord voor Boëtius op dit moment slechts 'informeel'. De aanvaller van FC Basel is 'voorzichtig in beeld'. Alleen als de Zwitserse grootmacht wil praten over een schappelijke transfersom, is een terugkeer in De Kuip realistisch. Sowieso moet Boëtius zich na zijn vakantie eerst melden in Basel, weet VI.