'Ik maak die beweging vaak bij Ajax, maar anders dan Robben zoek ik ook de hoek'

'Ik maak die beweging vaak bij Ajax, maar anders dan Robben zoek ik ook de hoek'

12-06-2017 12:20
59

Ajacied Amin Younes lijkt met zijn acties veel op spelers als Arjen Robben en Frank Ribéry. Er wordt vaak gediscussieerd over welke van de twee Bayern München-buitenspelers beter is. Younes' voorkeur gaat uit naar Ribéry.

"Ik ken de discussie. Ik heb het privilege om tegen beiden gespeeld te hebben. Als ik de beslissing zou mogen maken, dan zou ik voor Ribéry kiezen. Met alle respect voor Robben. Ribéry maakt zijn dribbels in nóg kleinere ruimtes. Bovendien doet hij niet alles op tempo, maar maakt hij zijn acties ook uit stand. Daardoor weet je bij hem niet wat er gaat gebeuren", zo geeft Younes aan tegenover BILD.

Younes ziet parallellen in zijn spel en dat van Robben, maar ontdekt ook een belangrijk verschil: "In Nederland doen veel linksbenige spelers vaak de 'Robben-truc' na. Ik maak die beweging bij Ajax vaak, maar anders dan Robben zoek ik ook vaak de hoek op." Younes kan die bewegingen snel in de praktijk brengen, hij neemt vanaf komend weekend met Duitsland deel aan de Confederations Cup.