Amsterdammer over pikante overstap: 'Dus nu zijn ze voor PSV'

Amsterdammer over pikante overstap: 'Dus nu zijn ze voor PSV'

12-06-2017 15:40
60

Steven Bergwijn moest fysiek in de jeugd altijd het onderspit delven tegen zijn leeftijdsgenoten. De negentienjarige aanvaller erkent dat hij veel heeft gehad aan het spelen in de Jupiler League.

"Ik was altijd de kleinste van het team", zegt Bergwijn tegen PSV Jeugd Magazine. "Door mijn techniek heb ik het uiteindelijk wel gered. Toen ik hier (profzijde, red.) kwam, moest ik echt wennen. Al die jongens waren veel groter en sterker dan ik. Ik speelde ineens met en tegen Jeffrey Bruma. Ik heb toen veel in de gym gezeten, dat heeft me geholpen. Ik merk dat ik het nu fysiek aankan."

Bergwijn erkent dat de stap van PSV onder 19 naar het eerste elftal groot is. "Ik moest erg wennen, maar de jongens hier hebben me goed opgevangen. Luciano Narsingh, Gini Wijnaldum, Memphis en Joshua Brenet, zij hebben me wegwijs gemaakt. Dat was echt fijn." Ook de Jupiler League hielp hem in zijn ontwikkeling. "Ja, dat vind ik een goede stap. Het is anders dan de Eredivisie, vooral fysiek, maar je leert er enorm veel van."

Bergwijn is inmiddels een bekend gezicht bij PSV, maar speelde in het verleden in de jeugd van rivaal Ajax. "Toen ik bij Ajax speelde, zag ik de D1 van PSV. Ik dacht meteen: daar wil ik spelen, en uiteindelijk is dat ook gelukt." Problemen met zijn familie leverde dat niet op, stelt de Amsterdammer. "Ze zijn altijd voor mij, dus nu zijn ze voor PSV."