NEC heeft beet: nieuwe technisch directeur komt over van competitiegenoot

NEC heeft beet: nieuwe technisch directeur komt over van competitiegenoot

12-06-2017 16:25
23

NEC heeft Remco Oversier aangesteld als technisch directeur. De 34-jarige Rotterdammer komt over van RKC Waalwijk, waar hij de laatste vier seizoenen algemeen directeur was. Dat melden de Nijmegenaren op de clubsite.

Bij NEC wordt Oversier een van de twee statutair directeuren, naast de nog aan te stellen nieuwe algemeen directeur. Na de degradatie uit de Eredivisie vertrok algemeen directeur Bart van Ingen bij de Nijmeegse club, net als voorzitter Ton van Gaalen en commissaris technische zaken Peter Wisgerhof. Ook de twee vacante plekken in de raad van commissarissen zijn nog niet ingevuld.

Technisch manager Edwin de Kruijff vertrekt per 1 juli bij NEC. Hij wordt dus opgevolgd door Oversier. "We zijn ontzettend blij dat deze ambitieuze bestuurder ervoor kiest om zijn volgende stap bij NEC te maken", zegt rvc-lid Leonard Ariens op de clubsite. "Remco heeft bij RKC met beperkte middelen en onder moeilijke omstandigheden hele knappe resultaten behaald. Hij heeft gezorgd voor financieel en sportief herstel van de club."

Een van de belangrijkste taken van Oversier wordt het aanstellen van een nieuwe trainer. NEC ontsloeg in april Peter Hyballa, maar interim-coach Ron de Groot wist de ploeg daarna niet in de Eredivisie te houden.